MCR Trade nieuwe distributeur Manitou

Download brochure

Vraag demo of offerte aan

Meeneemheftrucks van Manitou worden voor de Nederlandse markt sinds kort geïmporteerd door MCR uit Koudekerk a/d Rijn, een familiebedrijf met een lange staat van dienst op het gebied van machines voor landbouw, logistiek en transport.

Manitou brengt de machines van zijn uitgebreide productlijn via drie kanalen op de markt. Zo zijn er het Manitou Center in Staphorst voor interne transportmiddelen (fabrieksvestiging) en een exclusief dealernetwerk voor de landbouw- en bouwsector (AG en Construct) die de bekende verreikers verkopen. Daar komt nu MCR bij voor de meeneemheftruck, in de volksmond ook wel kooiaap genoemd.

Variatie

Kenmerk van het aanbod meeneemheftrucks van Manitou is de grote variatie waaruit klanten kunnen kiezen. In de eerste plaats is er keuze uit telescoop- en uit mastmachines. Daarnaast hebben klanten de keuze uit de besturing van de machine: tweeweg of vierweg. Bij die laatste besturingsvariant kan de machine lange en brede lading beter vervoeren.

Verder is er keuze uit een laadvermogen van 2, dan wel 2,5 ton. Van de telescoopmachine is er zelfs een variant die 2,7 ton kan tillen en veilig verplaatsen. In alle gevallen is er sprake van machines met drie wielen. Telescoopmachines zijn handig wanneer delen van een trailerlading in een relatief lage opslag of schuur geplaatst moeten worden.

Verschil

Een belangrijk verschil tussen een mastmachine en een exemplaar met een telescooparm zijn de geringere onderhoudskosten aan de telescoopmachine. Er is geen sprake van rollen, een ketting of een hefmast, waardoor er minder onderhoud gepleegd hoeft te worden. Een ander belangrijk pluspunt is dat de telescooparm in vrijwel alle gevallen lang genoeg is om de trailer aan één kant te kunnen laden of lossen.

Meeneemheftrucks van Manitou hebben een apart remsysteem en zijn met behulp van de command-arm (rijhendel) kinderlijk eenvoudig te bedienen.

Service

Service aan de meeneemheftrucks verleent MCR vanuit een eigen werkplaats. Landelijk heeft MCR de ondersteuning van het servicenetwerk van European Trailer Care.

Ontvang onze brochure

Vul het formulier in en ontvang de brochure in uw mailbox