Vraag demo of offerte aan


  Wat is een kooiaap?

  Een kooiaap is een heftruck die je achter een vrachtwagen bevestigd ook wel een meeneemheftruck. Hierdoor heeft de vrachtwagen zijn eigen heftruck om te laden of te lossen. De naam kooiaap is een eponiem voor een meeneemheftruck, vernoemd naar de uitvinder Hessel Kooi. Meneer Kooi had een bedrijf in het wassen van bloembollen en voor het laden en lossen op locatie had hij vaak een heftruck nodig. Dit was een tijdrovende klus om het ter plaatse te regelen dus fabriceerde hij een meeneemheftruck, de kooiaap, voor eigen gebruik. Kooiaap is door de grote bekendheid van de meeneemheftruck een merknaam geworden. 

  Kooiaap aan je vrachtwagen bevestigen

  De kooiaap wordt achterop de trailer gehangen. Aan de carrosserie van de trailer zitten ijzeren kokers waarin de vorken van de heftruck worden geschoven. Hierdoor kan de kooiaap zichzelf achter de vrachtwagen omhoog brengen. Zonder dat er extra mankracht aan de pas hoeft te komen kun je overal laden en lossen. In een handomdraai koppel je de kooiaap weer aan de vrachtwagen om verder te gaan naar de volgende bestemming.

  De meeneemheftruck mag maximaal 1 meter achter de vrachtwagen uitsteken om de maximale lengte van de vrachtwagen niet te overschrijden. De kooiapen zijn hier speciaal voor gebouwd.

  Assortiment meeneemheftrucks

  Er zijn verschillende soorten meeneemheftrucks. Een meeneemheftruck met telescoop arm en een meeneemheftruck met een mast. De meeneemheftruck met telescoop arm kan een vrachtwagen van één zijkant lossen. Het is een wendbare heftruck die zich makkelijk manoeuvreert op zowel verharde als onverharde wegen. De meeneemheftruck met een mast is wendbaar, krachtig en heeft hoge hijscapaciteiten. 

  Voordelen van een kooiaap

  Je kunt met een meeneemheftruck de goederen zonder problemen op de gewenste locatie bezorgen. De chauffeur kan zelfstandig de vrachtwagen lossen en hoeft niet te wachten op een heftruck op locatie. De goederen kunnen makkelijk verplaatst worden en daarnaast is het ook mogelijk om aan de zijkant van een vrachtwagen te lossen, dit bespaart tijd en geld.

  Contact

  Informeer bij ons voor het kopen van een meeneemheftruck! Dat kan via mail info@mcrtrade.com of bel ons op 071 – 362 74 45. Meer informatie over de machines vindt u hier.


  Reviews

  Dumitrans Company Logistic Dumitrascu Florin
  Dumitrans Company Logistic Dumitrascu Florin
  07:45 31 May 22
  constantin dumitrascu
  constantin dumitrascu
  06:12 15 Apr 22
  We zijn heel tevreden!
  Info Adequat
  Info Adequat
  13:08 07 Mar 22
  Correct bedrijf. Wij zijn goed geholpen in de zoektocht naar een nieuwe meeneemheftruck.
  Henk Vedder
  Henk Vedder
  07:43 15 Oct 21
  Hele fijne firma.Snelle reactie en goede communicatie.We zijn zeer tevreden over onze Manitou meeneemheftruck!
  Pim Louwers
  Pim Louwers
  06:04 15 Oct 21
  Een professioneel bedrijf.
  Peter Elkhuizen
  Peter Elkhuizen
  16:46 16 Jun 21
  Heel mooi bedrijf en leverancier/dealer van equipment voor de Transportsector.
  Peter Elkhuizen
  Peter Elkhuizen
  18:43 08 Jun 21
  js_loader
  Waar kunnen wij u mee helpen?

  Ontvang onze brochure

  Vul het formulier in en ontvang de brochure in uw mailbox